Terug naar overzicht

Kamperen wordt de zomervakantie van 2020

Hoe kunnen we de vakantie van 2020 vieren?

De anderhalvemetersamenleving houdt Nederland de komende maanden nog in z’n greep, maar voorzichtig beginnen we ook na te denken over de zomervakantie. Vliegvakanties kunnen nog niet vanwege “Code Oranje” en voor trips naar Spanje of Italië staat lang niet iedereen te trappelen. Het alternatief: kamperen in eigen land! En dat kun je zo luxe maken als je zelf wilt.


Nederland kent naar schatting al zo’n 3,5 miljoen kampeerders, maar daar komen er de komende maanden nog wel wat bij. Dat is de verwachting van Hans Louwers, woordvoerder van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) waarin fabrikanten en importeurs van tenten, vouwwagens, caravans, campers en kampeeraccessoires zijn verenigd. “Vrijwel alle campings zijn weer open en kamperen in Nederland is veilig”, stelt Louwers, “Je gaat op pad met je eigen spullen en je hebt alles zelf aan boord. Premier Rutte zei het duidelijk aan het slot van de persconferentie, “voor verre reizen geldt Code Oranje, maar vanaf 1 juli mag het sanitair op de campings weer open, dus in Nederland zelf kun je weer uit de voeten”.

Caravan of Camper is ideaal

Kampeervakanties met de caravan, camper, tent en vouwwagen zijn de veiligste manieren van vakantievieren, stelt Louwers: “Je zit niet hutjemutje met onbekende mensen in een vliegtuig of touringcar, je hoeft nergens aan te schuiven in de rijen voor een buffet, en je bent van niemand afhankelijk als het gaat om eten, drinken, toiletbezoek of douche. Kampeerders hebben juist volop mogelijkheden om afstand te houden: op de camping sta je minimaal tien, vijftien meter uit elkaar. Daarbij komt dat de caravan of camper een veilige reiscapsule is met alle noodzakelijke voorzieningen aan boord. Je eigen bed, je eigen keuken, je eigen sanitaire voorzieningen. Maar ook als je met tent of vouwwagen op vakantie gaat ben je behoorlijk zelfvoorzienend met je draagbare toilet en portable douche. En anders kies je voor een campings met privé sanitair – een prettig gevoel.”

Veilig op reis; huur een camper of caravan

Jan Schreur Recreatie heeft een mooi pakket aan verhuurcampers & caravans waarmee u kunt ervaren wat echte vrijheid betekent. Ga zorgeloos én veilig op pad met uw eigen privé sanitair. Zo wordt de zomervakantie van 2020 toch nog een feestje.

Nederland kampeerland

Kamperen in Nederland lijkt een trend te worden voor de zomervakantie van 2020. Daarbij komt dat ons land een prachtig vakantieland is, vol verrassende bestemmingen. Daarnaast beschikt Nederland over de beste campings van Europa, een groot aantal zelfs met privé sanitair op de kampeerplaatsen.

Hans Louwers: “Wel doe je er goed aan vooraf te informeren naar de mogelijkheden en meestal is – ook met camper en caravan – een reservering noodzakelijk, zodat de camping je verblijf kan voorbereiden. Daardoor ontstaat er geen onverwachte toeloop aan mensen, bijvoorbeeld bij de campingreceptie. “Kamperen in Nederland wordt dé zomervakantie van 2020!”