Terug naar overzicht

KampeerTV

In januari 2018 op de buis: het vierde seizoen van KampeerTV

In januari 2018 op de buis: het vierde seizoen van KampeerTV

Kamperen staat weer volop in de belangstelling. Afgelopen jaar stonden de campings in binnen- en buitenland vol, campers vliegen als spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank en vooral gepimpte outdoor caravans zijn niet aan te slepen. Onder dit gesternte start in januari een nieuw seizoen KampeerTV bij RTL4. Boordevol tips voor campings, mooie vakantieregio’s en handige hebbedingen.
Afgelopen zomer bezocht Loran von Liebenstein de mooiste kampeerregio’s en campings in binnen- en buitenland, om samen met kampeerders te ervaren hoe heerlijk het is om vakantie te vieren op een camping. Loran doet volop mee met allerlei activiteiten en maakt leuke uitstapjes in de omgeving. Daarnaast gaat presentatrice Fiona Yauw elke week op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op kampeergebied. Van nieuwe modellen caravans en campers tot trendy accessoires en onmisbare kampeerbenodigdheden.

Loran von Liebenstein
De in Amsterdam geboren presentator Loran von Liebenstein (1986) is van jongs af aan al op de televisie te zien en is alweer vier jaar lang het vaste gezicht van KampeerTV. “Je kan wel zeggen dat kamperen mij met de paplepel is ingegoten. Ik herinner me nog goed hoe dat vroeger ging. De tassen op het dak, tent in de achterbak, en met volle vaart de snelweg over richting campings in Nederland, Spanje, en Zwitserland. Het kampeergevoel is met geen pen te beschrijven. De vrijheid die het je geeft, alle vrienden die je als kind maakt en de prachtige natuur waar je weer even onderdeel van uitmaakt. Dat doet iets met je, als mens. Ook tegenwoordig ga ik nog graag met vrienden kamperen. Telefoons uit, tent mee en ’s avonds de mooiste verhalen rond het kampvuur. Dat zou iedereen minstens één keer per jaar moeten doen.

Fiona Yauw
Fiona is ook dit seizoen weer van de partij bij KampeerTV. Ze is daarnaast al jaren de vaste presentatrice van WADADA News for Kids, een internationaal jeugdjournaal waarin ze nieuwsverhalen deelt met kinderen over de hele wereld. “Als kind kon jij mij elke zomer vinden op de camping van mijn grootouders in Friesland, aan een prachtig groot meer. Overdag was het natuurlijk non-stop dollen in het water en op weilanden. s Avonds knus in de tent kaartspelletjes spelen bij het licht van een hangende zaklamp, fantastisch was dat. Nog steeds houd ik het meest van campings midden in de natuur, het liefst dichtbij water. De geuren en kleuren die daarbij horen, geven me een geweldig gevoel. Dan erop uit, naar groene bossen en uitgestrekte waterpartijen, waar je verrast wordt door nieuwe in- en uitzichten, dat zijn gouden momenten. Ooit hoop ik nog eens te gaan kamperen in Scandinavië, wel koud, maar het noorderlicht lijkt me zó mooi.”

KampeerTV is te zien vanaf 28 januari iedere zondag om halfzes bij RTL 4.
Herhalingen zijn er op maandag om 13.30 en op zaterdag om 11.00 bij RTL4.